Açık yara
Çok fazla görülen yaralanmadır. Açık havada yapılan ve hareket gerektiren sporlarda veya da spor salonlarındaki demir aletlerden dolayı meydana gelir.
İlk olarak yara temizlenmeli ve daha sonra dezenfekte edilmeli. Daha sonra yara sarılmalıdır. Demir aletlerde dikkat edilmesi gerekir. Tetanoz aşısı olmadıysanız olmanız önemlidir.
Adale kasılması
Ani veya ters hareket edilmesi durumunda eklemlerdeki bağların veya dokuların gerilme, yırtılma durumudur. Burkulma sıklıkla ayak ve el bileğinde oluşur. Şişkinlik, ağrı ve kızarıklık gibi belirtiler söz konusu olabilir. Burkulan bölge soğuduktan sonra bandajla sarılmalıdır. 1 veya 2 saat yüksekte tutulması da önemlidir.
Baş yarılması
Bu şekilde oluşabilecek bir yaralanmada ilk olarak yara temizlenmeli ve dezenfekte edilmelidir. Temiz bir bezle kompres yapılarak kan akışının durdurulması sağlanmalı ve kesinlikle yaraya yapışma ihtimali olan pamuk gibi ürünler yaraya sürülmemeli aksi taktirde enfeksiyon meydana gelebilir. Yaraların fazla büyük olması durumunda doktora gidilmesi önerilir.
Bayılma
Dolaşım sisteminde oluşan yetmezliklerden kaynaklı olarak oluşur. Baş dönmesi ve göz kararması belirtileri sonucunda ortaya çıkar.
Aşırı solunum, oksijen azlığı, kan şekeri düşmesi, beyin damarı tıkanıklığı ve daralma gibi çeşitli sebeplerden ortaya çıkabilir. Bayılan insan düz bir yere yatırılmalıdır. Baş kısmı ise vücuda göre alçakta olmalıdır. Hastayı sıkan kıyafetler gevşetilmelidir.
Burun kanaması
Buruna alınan darbe bu duruma sebebiyet verebilir. Baş öne eğilmeli ve buruna tampon yapılmalıdır. Şiddetli ağrı ve kanama durumunda ise doktora danışılması önerilir.
Çarpıntı
Kalp atışlarının normalinden hızlı şekilde atması durumudur. Çay, kahve, sigara, gerilim ve endişe gibi durumlar sonucunda meydana gelebilir. Spor esnasında kalp atışlarının hızlanması normaldir. Olağanüstü durumlarda ise uzmandan destek alınması önemlidir.
Diz sakatlanmaları
Spor esnasında dizlere fazla yüklenilmemeli ve hafif şekilde bükülmelidir.
Eklemlerde burkulma
Ani ve ters hareketler sonucu eklem bağlarının ve çevredeki dokuların gerilme veya yırtılması durumudur.
Gerilme ve kopmalar
Sprain bağda meydana gelen strain ise tendon ve kasta oluşan zedelenmedir. Zedelenmenin boyutları farklılıklar gösterebilir.
Göğüs altı sancısı
Spor esnasında meydana gelen ve nefes almayı zorlayan bir durumdur.
Kontüsyon
Çarpışma ve yere çarpma sonucunda oluşan şişlik, kanama ve ağrılı olan yaralanmalar.
Kramp
Baldırda sıklıkla görülen ani ve ağrı oluşturan kas gerilmesi
Su toplaması
çorap ve ayakkabıdan meydana gelen durumdur.
Tansiyon
Başta ve ensede ağrı, kulakta çınlama, görmede sorun ve mide bulantısı belirtileri görülür.
Tırnak hasarı ve kopması
Tırnağın kopması ve tırnak altında kan toplamasından dolayı oluşan morluk